SKŁADNIKI:
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżki octu ryżowego (jest delikatniejszy)
- 2 łyżki słodkiego sosu chili Tao Tao
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- szczypta soli
- szczypta imbiru
Wymieszać w słoiczku. Ja używam tego dressingu do wielu rzeczy. Wystarczy pokroić sałatę lodową w paski i polać. Można maczać w nim świeże warzywa, a ostatnio dodaję do wrapów. Wrapy są genialne jeżeli znudziły nam się kanapki i chcemy jeść więcej warzyw np. Z kanapki spadają jak jest ich dużo, a we wrapie warzywa są bezpieczne:).
Przepis wzięłam ze strony puszka.pl. Gorąco polecam.
Źródła:
Kategoria: Kuchnia
Tagi: warzywa w diecie, zdrowa dieta, zdrowie żywienie,
KOMENTARZE: 0